Været i Praha

Skal du på ferie i Tsjekkias hovedstad, skal du huske å sjekke været i Praha. Byen er pen på alle årstider, så det gjelder bare å være forberedt og pakke kofferten etter været.

Vår- og sommerværet i Praha

Været i Praha er preget av det temperert fastlandsklimaet i Tsjekkia. Det vil si at man kan forvente varme somre og kalde vintre. Gjennomsnittstemperaturen i vår ligger på 13 grader i dagtimene, men nettene kan saktens være frostkalde. Mars, april og mai har i gjennomsnitt 8 nedbørsdager per måned, hvor det faller 47 mm nedbør. I sommermånedene regner det svært i Praha, det vil si i gjennomsnitt 69 mmer per måned fordelt på 9 dager. Til sammenligning faller det cirka 52 mmer nedbør fordelt på 8 dager, i sommermånedene, i Danmark. Det betyr likevel ikke at det er mangel på solrike somre i Praha, man kan nemlig forvente cirka 218 solskinnstimer i sommermånedene, og gjennomsnittstemperaturer på 22 grader i dagtimene, og 11 grader i nattetimene. Man skal likevel huske at dette er gjennomsnittstall, og det kan saktens bli opp til 35 grader i dagtimene, om sommeren.
været i høst- og vintermånedene

Høsten er en praktfull tid i Praha. Man kan betrakte september og oktober som sensommer, og på dette tidspunktet er det deilig å reise til Praha. Man slipper for den enorme mengden av turister, som dominerer byen om sommeren, men man kan stadigvekk nyte det gode vær, Praha byr på. I september og oktober er det forholdsvis varmt, eller cirka 16 grader i gjennomsnitt, mens det i november bare er 6 grader i gjennomsnitt i dagtimene, og ned til frysepunktet om natta. I høstmånedene får Praha i gjennomsnitt 34 mm nedbør per måned fordelt på 6 dager. I september og oktober er det 141 solskinnstimer per måned, mens man i november bare kan forvente 54 solskinnstimer. Om vinteren faller det bare 24 mm nedbør fordelt på 7 dager per måned. Gjennomsnittstemperaturen for desember, januar og februar er helt nede på 1,6 grader i dagtimene og -4 om natta. Her skal man så like huske at det er gjennomsnittstemperaturer, for det kan lett bli helt ned til – 15 grader i vintermånedene i Praha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *