Til Praha med hund

Praha er et attraktivt reisemål du kan nå med bil sørover i Europa. Hvis du har med hunden, er det imidlertid en del du bør tenke på. Det gjelder både hundens sikkerhet underveis, og alt som skal være i orden ved grenseovergangene.

Bare ovenstående er ivaretatt, er det ingen hinder i veien for at hunden blir med til Praha. Om den ikke er fullt så interessert i det historiske eller kulturelle, vil den helt sikkert nyte alle turmulighetene i denne spennende byen. Når løypene koordineres mellom tobeinte og firbeinte interesser, ligger alt til rette for et vellykket opphold.

Hundebur er et must

Den beste måten å sikre hund og medpassasjerer underveis er et hundebur. Tester utført av NAF har vist at dette er den beste måten å redusere skadeomfanget ved en mulig kollisjon. En ikke sikret hund vil bli kastet fram med voldsom kraft dersom det skulle skje. De har også testet seler, som på langt nær oppnådde like gode resultater.

Hundebur kjøpes enkelt på nett på billige-hundebur.com. Der kan du også sjekke hvilke størrelser det er på burene, og hvilke som passer best i den bilen du har.

Papirer du må ha i orden

Det er ikke bare menneskelige forflytninger som blir registrert ved grenseoverganger. Hunden må også kunne gjøre rede for seg, faktisk i enda større grad.

Den skal være utstyrt med papirer på obligatoriske vaksiner, ha sitt eget pass og en identifikasjonschip som viser hvem den er. Alle disse detaljene kan heldigvis ordnet med et besøk hos veterinæren.

Men selv om du vet du har alt i orden, må du stoppe i rød sone og deklarere hunden. Dersom papirene ikke er i orden her, kan du bli sendt tilbake. 

Men hvis du derimot blir stoppet på grønn sone uten å ha deklarert hunden, risikerer du at den blir satt i karantene. Det vil kanskje ordne seg når de ser papirene er i orden, men du har ingen garanti for det. Det er derfor ingen god ide å «snike» på grønn sone.

Reglene her er stort sett de samme i hele Europa. Reiser du til Sør-Amerika, kan det være andre krav for inn- og utførsel.

Ting å gjøre for hunder i Praha

Det er kanskje litt folksomt i hovedgatene, så det kan være greit å se Karlsbrua og den mest trafikkerte delen av sentrum litt tidlig på morgenen. Ellers er det ideelt turterreng langs elva, sammen med en rekke fine parker.

Men finn egnede overnattingssteder som har løsninger for hunder på forhånd. Det kan være litt vanskelig å lete på måfå her.