Skiferie i Tsjekkia

Ønsker De en annerledes, spennende og ikke minst billig ferie, så kan en skiferie i Tsjekkia være løsningen! Gode ski forhold, fornuftige priser og spennende omgivelser er kjennetegnene for Tsjekkia.

Tsjekkia er mest kjente for sine tradisjonsrike bryggerhus og den fantastiske hovedstaden Praha. Det de færreste er klar over er, at en skiferie i Tsjekkia kan være et fremragende alternativ til Alpene!
De tsjekkiske skiområdene er ikke verdens største, men likevel er det noe tiltalende! Nye moderne heiser, hotell, restauranter og andre forlystelser er etter Sovjetunionens fall blomstret opp overalt i Tsjekkia, og mange av de tsjekkiske skireisemålene er slik ved å være oppe på et svært høyt nivå.

Den største og mest moderne reisemålet for en skiferie i Tsjekkia er Spindleruv Mlyn. Her kan man i sannhet leve som konger blant konger! Området er Tsjekkias mest eksklusive skiresort, hvor Tsjekkias spisser jevnlig er å finne på skiferie. Samtidig med dette er prisnivået helt i bunn, og man kan slik greie seg for 1000-1500 nkr. pr. uke i lommepenger uten å lide nød!
Spindleruv Mlyn ligger vakkert i nasjonalparken Krkonose cirka 120 kilometer nord for Tsjekkias sjarmerende hovedstad Praha. Dette betyr blant annet at man uten problemer kan dra på en dagsutflukt til Praha, hvis været er dårlig, eller man trenger til andre opplevelser på skiferien sin i Tsjekkia.
Utover skirennet byr Tsjekkia også på after-ski på høyde med Østerrike, men med samme lave priser. Skisesongen løper de fleste stedene i Tsjekkia fra først i desember, til midt i mars. Likevel kan desember oftest ikke bli anbefalt pga. manglende snø.

Transporten til Tsjekkia foregår som oftest med fly eller buss. Man kan velge å reise med et reisebyrå, eller selv planlegge skiferien sin i Tsjekkia. Man flyr som oftest fra København til Praha, og derfra videre med buss. Prisen for en overnatting i Tsjekkia ligger på omkring 100-200 dkr. på de fleste pensjonene, og heiskort koster cirka 1000 dkr. Hvis man ønsker selv å arrangere ferien sin, kan man finne billige fly her!

Hvis De skulle ha fått lyst til å finne ytterligere opplysninger om skireiser til Tsjekkia, kan man passende starte her. Ellers er det bare tilbake å si veldig god tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *