Praha – shopping i Praha

Shopping i Praha er alltid en fornøyelse. Her kan man finne alt fra tsjekkiske spesialiteter til designertøy, samt godkjenne replika av allverdens ting. Man kan shoppe i salgsbøter, shoppingsenter eller i butikkene i Prahas gater.

Suvenir-shopping i Praha

Drar man på shopping i Praha er Vaclav-plassen et naturlig sted å starte. Det er i gåavstand til byens største severdigheter. Plassen er hovedstrøket i Prahas forretningskvarter. Her finner man alt mellom himmel og jord. Her er det også marked på viss tidspunkter av året, for eksempel i jul og påske.  Det finnes julemarkeder og påskemarkeder. På disse markedene blir hovedsakelig suvenirer og håndverk solgt. Det er mulig å prute på prisen, og det kan bli anbefalt å telle vekslepengene sine. Leder man etter noe særegent tsjekkisk å dra med hjem kan man kjøpe ølkrus av keramikk med forskjellige motiver, marionettedokker, tradisjonelt kniplingsbroderi, eller smykker kavet av rav. Rundt påske kan man kjøpe pene håndmalte egg. Og julemarkedene er fantastiske.
Tsjekkisk glass og krystall er likevel den mest berømte tsjekkiske handelsvara. Krystallbutikkene ligger side om side i turistområdene. Man kan blant annet kjøpe små figurer, skåler eller lysekroner av krystall, og noen butikker leverer til og med til utlandet, og det kan være nyttig, hvis man antar at varene ikke kan være i vesken. Vil man vite hvordan alt dette pene glass er laget, kan man besøke en av glassfabrikkene, som f.eks. Moser, hvor det ofte er mulighet for å kjøpe hos produsenten, kanskje til og med litt billigere. Er man derimot på utkikk etter antikviteter, er det riktig mange second-Hand butikker i Zizkovområdet.

Shoppingsenter i Praha

Det finnes stormagasin som Debenhams og Marks & Spencer i Praha, men vil man i et riktig tsjekkisk stormagasin, skal man i Tesco eller i det svært gammeldags Bílá labut. Etter sigende er Bílá labut’ stedet å dra til, hvis man vil oppleve hvordan handelsforholdene var i kommunismens tid. Praha byr likevel på mange store moderne shoppingsentre, deriblant Palác Flóra, som har 120 butikker, og Nov Smíchov, som har hele 150 butikker og et underholdningssenter med kino og restauranter. Hvis man ser bort fra de dyre merkevarene, er Praha et billig sted å handle, så ta heller en ekstra veske med på shopping i Praha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *