Opplev Praha på et stramt budsjett

Mange har satt Praha på listen over sine favorittbyer i verden, noe som er forståelig med tanke på de mange, trange brosteinsgater, bygningene fra middelalderen og det fantastiske utelivet. Hele byen oser av middelaldersk sjarm som er noe av forklaringen på at Praha i dag er en av Europas mest besøkte byer, men med den økte tilstrømmingen av turister, øker også prisene. Prisnivået er fortsatt et langt stykke unna kostnadsnivået vi er vant til her i Norge, men hvis du reiser på et stramt budsjett og ikke ønsker å betale mer enn nødvendig, kan noen av tipsene vi kommer med her være til god hjelp.

Dersom du ikke har vært så heldig å vinne en storgevinst på https://www.nettcasinoer.club/ eller andre lignende nettsider, kan du med alt fra 200 til 400 kr per dag bo og spise greit i Praha. Det er selvsagt enkelt å falle for fristelser og bruke mye mer, men dette er i hvert fall et godt utgangspunkt å ha når du skal sette opp ditt reisebudsjett. Så for å spare penger, samtidig som du nyter Praha til det fulle, kan du blant annet gjøre følgende:

Unngå å spise i nærheten av Karlsbroen


Spisestedene som ligger i nærheten av Karlsbroen vet å utnytte turistene, så en tommelfingerregel er at jo lengre unna denne turistmagneten du kommer, desto billigere blir det. I tillegg til at maten blir billigere, vil du også ofte oppleve at kvaliteten stiger.

Bli med på guidede gåturer – helt gratis


Gratis gåturer i Praha er svært populære ettersom man får muligheten til å oppleve byens viktigste severdigheter til fots. Guidene snakker engelsk og selv om de ikke tar betalt for sine tjenester, vil de sette stor pris på å motta et par koruna når turen er over.

Gå alltid rundt med en gjenbrukbar vannflaske


Drikkevannet i Praha er trygt å drikke og har den samme renheten som vi er vant med her i Norge. Husk derfor alltid å ta med deg en flaske du kan fylle opp med vann nesten hvor som helst. Dette vil ikke bare spare deg for penger, du vil også redusere ditt karbonavtrykk.

Bo hos lokale


I Praha er det mange som har åpnet sine hjem for turister gjennom plattformer som Couchsurfing. Dette er fantastiske og kostnadsreduserende tiltak som også byr på en ypperlig måte for deg å få «insider» tips og kanskje vel så viktig, stifte nye bekjentskaper.

Praha er perfekt dersom målet er en billig storbyferie


Ettersom dette er en relativt liten by med små avstander, vil du kunne nå de aller fleste stedene ved å bruke beina. Vurderer du å ta drosje må du passe på at sjåføren setter på taksameteret når turen begynner, ellers kan du oppleve at hele ditt stramme dagsbudsjett ryker på noen få minutter. For utflukter til nærliggende landsbyer er buss det beste alternativet og for så lite som 30 kr kan du komme ganske så langt en vei.

Dette er bare noen få enkle tips som alle vil bidra til å skåne lommeboka mens du er på besøk i Europas hjerte. Det er nemlig ikke så mye som skal til og med litt planlegging og beherskelse for ikke å falle for dyre fristelser, kan dette bli en av dine billigste storbyferier noensinne.