Hvordan være tilkoblet Internett rimelig i Praha

Når man skal reise utenlands er det ofte man må regne med at mobilpriser og tilgjengelighet når det kommer til blant annet internettilgang gjerne varierer noe i forhold til hva man er vant med i Norge. Når det gjelder priser vil dette først og fremst avhenge av hvilket mobilabonnement man har og man må sjekke prisene på hjemmesidene til selskapet man er kunde hos.

Ønsker du for eksempel å besøke Mr Green casino online kan det være lurt å sjekke hva prisen er for å bruke mobilt nettverk før man begynner å spille, med mindre man er tilkoblet wifi. På denne måten slipper man å komme hjem til høye mobilregninger på grunn av kostnadsforskjeller i utlandet. Er du derimot tilkoblet wifi kan du trygt spille så mye du måtte ønske uten at det vil koste deg noe ekstra.

Internett trengs på ferie, samme hvor fint det er å være ute blant severdighetene…

Forskjeller mellom abonnementer og leverandører

Prisforskjeller mellom innenlands og utenlands bruk av mobilt nettverk kan være ekstremt høye, noe som også er grunnen til at flere har kommet hjem fra ferie og funnet ut at mobilregningen er mange ganger høyere enn normalt. Det er derfor anbefalt å sjekke mobilprisene i landet du skal reise til på forhånd slik at du vet hva det vil koste å bruke de forskjellige tjenestene. En av grunnene til at mobilt nettverk fort kan føre til så høye kostnader er at man gjerne glemmer å slå det av ettersom man er vant til å ha det på konstant når man er i Norge. Man kan på denne måten ende opp med å bruke store mengder data uten å engang være klar over det, og dersom prisen er forskjellig fra i Norge vil dette kunne koste deg dyrt.

Man bør derfor både sjekke prisene, og dersom prisforskjellen er høy i landet man skal til bør man passe på å slå av dataroaming og det mobile nettverket på mobilen. På denne måten har man full kontroll på kostnadene ved at man kan slå av og på innstillingene når man har behov for det.

Bruk wifi når tilgjengelig og minimer bruken av mobildata

På offentlige steder som kafeer, restauranter, hoteller og flyplasser finner man gjerne offentlige nettverk hvor man har gratis tilgang på wifi som kunde. Gjennom å koble seg til wifi når man har tilgang på det kan man fort begrense bruken av mobildata og på denne måten også sørge for at mobilregningen ikke blir altfor høy. Mange steder tilbyr ofte kundene sine gratis bruk av wifi og du kan spørre i kassa eller resepsjonen for å få passord.

Mobilabonnement som tilbyr like priser innenfor EU/EØS
Flere av mobiloperatørene tilbyr i dag muligheten til å bruke mobildata til samme pris i EU og EØS land som du gjør hjemme i Norge. Det er derfor helt gratis å bruke mobildata også i utlandet, så lenge du er innenfor datamengden som inngår i abonnementet ditt. Dette vil selvsagt variere ut fra hvilken operatør man bruker men man kan fort finne ut priser i utlandet ved å se på prisoversikter på nett.