3 dagsturer som er verdt å ta fra Praha

Praha er en fantastisk by å utforske, og har du vært her noen ganger og ønsker å se mer av Tsjekkia er dette et ypperlig utgangspunkt til å ta flere småturer med tog i løpet av ferien.

Reiser du en time unna Praha med tog vil du kunne oppleve det vakre bohemske landskapet som bare flyter forbi mens du begir deg ut på eventyr. Etter hvert vil du komme til den vakre byen Kutná Hora, som ligger på UNESCOs verdensarvliste.  Her vil du kunne se den vakre kirken Saint Barbara og beinkirken som sannsynligvis har beinrester etter 40 000 skjeletter. Skjelettene har blitt gjort om på en kunstnerisk måte til inventar og dekorasjoner i kirken. Ta deg en spasertur i hovedgaten mens du nyter arkitekturen fra middelalderen. Vil du vite mer om byen, er det også mulig å skaffe deg en personlig guide som kan fortelle deg alt du vil vite.

Ta en tur i de varme kildene

Kun to timer unna Praha med tog ligger byen Karlovy Vary som er Tsjekkias nest mest besøkte by. Denne byen har mye å tilby og av den grunn kan det være lurt å planlegge en overnatting på dette stedet. Karlovy Vary er mest kjent for sine 12 varme kilder og er et must når du skal besøke denne byen. De sies at disse kildene har helbredende krefter, da de inneholder ulike mineraler og stoffer. Ved en åpen plass i byen kan du få vann fra 10 av disse kildene, og du kan ta med deg vann herifra til eget bruk. En annen ting som anbefales å gjøre på et besøk i Karlovy Vary er å ta taubanen til utkikkstårnet, dersom været tillater det.

Pakk med deg noe til toget

Å reise på dagsturer er alltid gøy, men det er også mye dødtid som følger med. Da er det viktig å pakke med seg en bok som du kan lese, noe godt å spise og ha fulladet mobil dersom du skulle ville spille på Storspiller norske spillautomater, streame innhold eller høre på musikk på telefonen. Togturer er også en annen måte å oppleve det vakre landet på, da du ser mye av naturen og landskapet rundt deg.

Slottet med kronjuvelene

Reiser du 40 minutter fra Praha vil du komme til et av de mest besøkte stedene i Tsjekkia, som er slottet Karlštejn. Dette slottet er et gotisk slott som ble bygget i 1348, og det er her de bohemiske/ tsjekkiske kronjuvelene, hellige relikvier og andre kongelige skatter har blitt lagret. Bare det å kunne se dem er noe for seg selv. Dette er en av de mest praktfulle slottene i Tsjekkia, noe du vil se når du får sett det fra de forskjellige vinklene.

Sett pris på byen

Selv om du har vært i Praha før er det lurt å ta seg tid i løpet av turen til å sette pris på Praha og alt det vakre som finnes der. Gå langs gatene og se på all historien, spis mat på trendy steder og drøm deg bort i denne  fantastiske øst-europeiske byen.